Mátraszele Nógrád megyében a salgótarjáni kistérségben elhelyezkedő, kb. 750 fős lelkes kis település. A nógrádi megyeszékhelytől 10 km-re található. 

A faluban vegyesbolt, zöldséges, bisztró is elérhető a vendégháztól egységesen kb. 300 méterre. A vendégház közvetlen és tágabb környezete egyaránt csendes, nyugodt pihenésre alkalmas. Falusi vendégházunkban  8 fő kényelmes elhelyezését tudjuk biztosítani.

A hangulatos tornácos házikó 60 cm-es vályogból épült, mely télen és nyáron egyaránt kiemelkedő hőszigetelés szempontjából. A ház egy nappaliból és 2 szobából, külön WC-ből és fürdőszobából áll. A fürdőszobában tusoló, mosógép, kézmosó, hajszárító és infraszauna található. 

A házban egy úgynevezett gerendás parasztszoba került kialakításra, mely a régi időket idézi. A falakon kiváló alföldi festők alkotásai hangulatosabbá, otthonosabbá varázsolták a házat. 

A nappaliban található egy fatüzelésű kályha amely a tűz és a fa nyugtató ropogásának élményeként került beüzemelésre. A házban 3 klíma szolgáltatja fűtési szezonban a meleget.

 Vendégházunk helyiségeinek megálmodásakor a régi szellem jegyében próbáltuk kialakítani és megtartani az adottságokat, így a ház mellett közvetlen, külön épületben került felújításra kisebb újragondolással a konyha. A konyha felszereltsége lehetőséget ad az önellátáshoz, étkező, hűtőszekrény, kávéfőző, vízforraló, rezsó, mikrohullámú sütő, edények, evőeszközök, tányérok, poharak. Kávé, tea, só, cukor mindig van bekészítve térítésmentesen. 

A konyha épület síkjával párhuzamosan, azt folytatva kialakítottunk egy fedett teraszt, ahol szezonálisan egy mobil jakuzzi került elhelyezésre a minél kényelmesebb pihenés érdekében. Bográcsozóhely és mobilgrill található a fedett terasz mellett, nyársakat, bográcsot, tűzifát biztosítunk.

Igény szerint kis gyermekek részére biztosítunk utazóágyat, etetőszéket,  babakádat, fellépőt.

Szeretettel várjuk a Zulejka Vendégházban,

Tisztelettel:

Göndös- Kotroczó Tímea és Göndös Gábor